Medtradex en Aqua free: partners in de strijd tegen waterinfecties

 Koplopers op het gebied van innovatieve waterhygiëne Aqua free en Medtradex hebben de handen inéén geslagen in de strijd tegen infectieziekten rond waterpunten. In dit bericht leest u meer over de samenwerking.

Stilstaand water in de afvoer bij een waterpunt is de perfecte groeiomgeving voor bacteriën zoals Pseudomonas, Acinetobacter, Klebsiella en E. coli. Stuk voor stuk potentieel gevaarlijke micro-organismen voor patiënten en cliënten met een verminderde weerstand. Het gevaar schuilt in het gebruik van de kraan. Door water wat in de sifon stroomt, ontstaan aerosolen met micro-organismen. Die micro-organismen hebben een bereik van wel 1,5 meter rond de wastafel en komen dus ook op de kleding van artsen, verpleegkundigen en schoonmakers. Het gevolg is een groot risico op verspreiding binnen de organisatie.

“Terwijl je je handen staat te wassen om infecties tegen te voorkomen, raakt je kleding besmet met nieuwe infecties uit het putje. Dat is dweilen met de kraan open.” Ivo Schapdryver – CEO Medtradex

Aqua free en Medtradex zetten zich in voor meer bescherming tegen de risico’s van infecties rond wastafels. Zo is Medtradex leverancier van verschillende automatische desinfectieoplossingen voor lucht en oppervlakken én de MoveoSiphon voor waterpunten. Aqua free heeft een breed assortiment specifiek ontwikkeld voor waterpunten. Van de HygieneSiphon tot kranen en douchekoppen die bescherming bieden tegen Legionella.

Wat betekent deze samenwerking voor u?

Door onze krachten te bundelen kunnen we zorginstellingen direct een complete oplossing bieden op het gebied waterhygiëne. Voor veilig en hygiënisch watergebruik van de kraan tot de afvoer.

Uw contactpersoon bij Aqua free of Medtradex kan u informeren over de beschikbare producten en u op basis van uw situatie adviseren. Daarna zal hij of zij u doorverwijzen naar de specialist binnen Medtradex of Aqua free.

Meer informatie ontvangen?

Wilt u nu alvast meer informatie over de producten van Aqua free of Medtradex? Dan kunt u ook direct contact opnemen met de specialist:

 

 

 

 

Medtradex BV

 

Aqua free

MoveoSiphon en automatische lucht- en oppervlaktedesinfectie

 

HygieneSiphon, kraanfilters en Legionella-bescherming

Website: www.medtradex.com

Telefoon: +32 (0)2 769 70 00

E-mail: info@medtradex.com

 

Website: www.aqua-free.nl

Telefoon: +31 (0)40 30 50 092

E-mail: info@aqua-free.nl

 


Onze Merken